+31 577 41 15 21 | info@hotelvierhouten.nl
Hotel Vierhouten

Accommodatie op de Veluwe

Geschiedenis Hotel Vierhouten

In 1909 was dit pension nog boerderij ‘De Oldenhof’ (later ‘De Lindehoeve’). Een kunstschilder schildert de boerderij van echtpaar Frank en Maartje Schouten-Hop. Zij nodigen hem uit voor een kop koffie en de schilder komt graag later terug met zijn vrouw. De basis voor het pension op de veluwe is gelegd. Zeker toen het bestuur van de Kampvereniging van de Nederlandschen Gynasiasten Frank Schouten vroegen om een slaapplek in zijn boerderij. Vrouw Maartje verzorgde in de ochtend een stevig ontbijt en zodoende was het pension ‘De Oldenhof’ een feit.

Al snel werd het pension te klein voor de vele gasten, die graag in deze omgeving vertoeven. Er werd een tweede pension naast gebouwd met de naam ‘Schouten’. In 1935 tot de tachtiger jaren diende het gebouw als zusterverblijf en Medisch Centrum van de Stichting Philadelphia Voorzieningen. In 1980 werd het pand gekocht door de familie Kerklaan, die de historie van een pension weer doorzet.

Sinds 3 januari 2008 zijn Bas en Valerie Tiemens de eigenaren en uw gastheer - en vrouw, van dit historische en authentieke pand op de veluwe met moderne standaarden van de 21ste eeuw.

Bel +31 (0)577 - 411 521 en boek

Op & Top Veluwe
  • Europa
  • Nederland
  • Belgie